T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
HATAY / KIRIKHAN - Kırıkhan Beyazid Bestami Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

ÖĞRENCİ VE VELİLERİMİZ İÇİN REHBERLİK SERVİSİ

ÖĞRENCİ VE VELİLERİMİZ İÇİN REHBERLİK SERVİSİ

 

Değerli Öğrencilerimiz ve Velilerimiz,

 

Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle dünya tarihinde daha önce karşılaşılmadık bir dönemin yaşandığı bu günlerde okul rehberlik servisi olarak veli ve öğrencilerimize aşağıdaki tavsiyelerde bulunmak istiyoruz.

 

1)      Öğrenci ve Velilerimizin şu an için en önemli şey sağlıklarını korumalarıdır. Yetkili kişilerin açıkladıkları tedbirlere dikkat etmek ve moralimizi yüksek tutmak çok önemlidir.

2)      Beslenme ve hijyene dikkat edelim. Sağlıklı beslenme ve kişisel hijyene dikkat etme ve Covid-19 için hazırlanan 14 kurala titizlikle uymak son derece önemlidir.

3)      Kovid-19 salgınının fiziksel sağlığı tehdit ettiği gibi ruhsal sağlığımızla ilgili bir boyutu var ki bu çok önemli. Ruhsal sağlığın korunması açısından öğrencilerimiz okul devam ediyor gibi günlük aktivitelerini yapmaları çok önemlidir. Sabah kalkış, kahvaltı, ders çalışma, etkinlikler ve uyku saati normal okul devam ediyor gibi olmalıdır. Sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez yarım saat sevilen müzik eşliğinde hafif kültürfizik hareketleri yapmak bağışıklık sistemimize faydalı olacaktır.

4)      Bu süreçte Anne ve  babalara düşen   antrenör gibi olmaktır.. Antrenör, sporcunun başarılı olması için ortamı hazırlar, düzenler, ihtiyaçları takip eder, gözetir. Aynı şekilde ebeveynlerin de bu iletişimi kurmalarında fayda var. Hiçbir antrenör oyuncusunun yerine maça çıkmaz. Maça oyuncu çıkar, çocuklar da ödevini kendi yapar, dersini kendi çalışır. Anne babaların da desteği ve 'biz buradayız' ifadesi gündemdedir. Bu süreç çocuk ve aile bireylerinin birbirini daha iyi tanıması için bir fırsattır.

5)      Öğrencilerin TV ve EBA sisteminden eğitimlerine devam ettikleri gibi   çocukların evde sanat ve ev işlerine yardımcı olması gerekmektedir. Ev içinde mutfakta, ev temizliğinde, odaların düzenlenmesinde, sofranın hazırlanması ve toplanmasında çocukların katkıda bulunması çok önemlidir.

6)      Kitap okuma konusunda öğrencilerin aktif kitap okumaları çok önemlidir. Aktif kitap okumada öğrenci bir defter veya ajandaya kitaba başlama ve bitiş tarihini, kitabın yazarını, yazarı ile ilgili kısa bilgileri, kitabın kahramanlarını ve kendi düşünceleri ile kitabın özetini yazar. Kitapta hoşuna giden deyim ve sözleri not alır. Böylece hem okuma hem de yazma ve yorumlama becerisini geliştirmiş olur.

7)      Bu günler gelip geçecek. Bu sorunların üstesinden hep beraber geleceğiz. Bütün süreci hatırladığımızda neyi hatırlayacağız? Devletimiz her türlü tedbiri almaya çalışıyor ve gereken her şeyin yapılması için gece gündüz mücadele ediyor. Ama bu günler gelip geçtikten sonra aklımızda ne kalacak, neyi hatırlayacağız? İyi ki çocuklarımızla bu tecrübeleri yaşadık, iyi ki bu şekilde yaşadık ve çocuklarımız açısından çok daha iyi değerlendirmiş olduk. Hepsi geçtiğinde, iyi ki o günleri güzel değerlendirdik demek umuduyla."

 

OKUL REHBERLİK SERVİSİ

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 09.04.2020 - Güncelleme: 09.04.2020 10:27 - Görüntülenme: 145
  Beğen | 2  kişi beğendi